Blog

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti

Vatikan Müzesi Bileti

Vatikan Müzesi giriş ücreti resmi web sayfasında 2024 yılı için 25 Euro’dur (20 Euro + 5 Euro online rezervasyon ücreti). Basit giriş biletinin fiyatına ilave olarak sesli rehber de almak isterseniz 7 Euro daha ödemelisiniz. Vatikan giriş ücreti 6-18 yaş arasındaki çocuklar için 13 Euro olup; 6 yaşın altındaki çocukların müzelere girişi ücretsizdir.

Vatikan Müzesi Giriş Ücretleri

Vatikan Müzesi Giriş Ücretleri – Ekran görüntüsü resmi web sayfasından alınmıştır.

Vatikan Müzesi bilet seçenekleri için Tiqets-Tıklayın ya da GetyourGuide-Tıklayın firmasını da güvenle tercih edebilirsiniz. Vatikan resmi sitesinde bilet fiyatları global bilet & tur firmalarına göre 3-4 euro daha ucuz olsa da; resmi site genellikle (tıklayınız) yanıt vermemekte ya da uygun tarihe bilet bulunamamaktadır. Özellikle yüksek turizm sezonunda uygun tarihe bilet bulunamamasının en önemli nedeni ise dünyanın en popüler turistik destinasyonu olan Roma’nın en popüler yeri ve müzesi olması nedeniyle tur ve bilet firmalarının yoğun rağbetidir. Elbette hristiyanlar için taşıdığı önem de bunda etkilidir. Ayrıca bu firmaların 7/24 destek hizmeti bulunmakta olup, aldığınız biletin mobil barkodunu müze girişinde göstermeniz yetmektedir. Yani telefonunuzu okutarak giriş sağlayabilirsiniz.

Vatikan Şehri’nde, Roma ziyaretçileri, Aziz Petrus Bazilikası (kubbesi, hazine bölümü, yeraltı mezarları), Vatikan Müzeleri, Müzeler kapsamındaki Sistina Şapeli’ni, Vatikan Apostolik Sarayı ve Vatikan Bahçeleri’nin bulunduğu Aziz Petrus Meydanı’nı ziyaret edebilir. Vatikan’ın bahçeleri, Vatikan Şehri’nin büyük bir kısmını kapsamaktadır.

Vatikan Müzesi Girişi

Vatikan Müzesi Girişi

Vatikan Müzesi’ne her ayın son Pazar günü ücretsiz giriş imkanı vardır. Aşırı yoğunluk yaratan bu durum, koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurulmuştur.

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti kuyruğu

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti kuyruğu

Sistina Şapeli giriş ücreti Vatikan giriş ücretine dahil olup, ayrı bir ücret uygulaması bulunmamaktadır. Vatikan’da ziyaret etmeniz gereken başka bir yapı olan Hristiyanlığın en büyük bazilikası olan Aziz Petrus Bazilikası’na girişler ise esasen ücretsizdir. Ancak buraya girmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle kimi zaman içeriye giriş zor olmaktadır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki girişi esasen ücretsiz olan Aziz Petrus Bazilikası’nın kubbesine çıkmak her surette ücrete tabiidir. Bazilikanın kubbesine yürüyerek çıkmak isterseniz 8 Euro (320 merdiven olduğunu ve yorucu olduğunu ifade etmek istiyoruz) eğer asansöre binmek isterseniz 10 Euro kubbe erişim ücreti mevcuttur. (Rezervasyon-Tıklayın) Ancak yükseklik korkunuz varsa bunu denememenizi öneriyoruz. Ayrıca Aziz Petrus Bazilikası’nın altında ilk hristiyanlara ait nekropol alanı bulunmakta olup, nekropolü turistlerin tek başına ziyaret etmesine izin verilmemektedir. Bu bölümde Vatikan tarafından görevlendirilen tur rehberleri görev yapmakta olup, ancak rehber eşliğinde bazilikanın nekropolünü ziyaret edebilirsiniz. Nekropol ziyaretinin maliyeti ise yaklaşık 60 Euro’dur.

Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’nda Papa her Çarşamba günü dünyanın dört bir tarafından gelen hristiyanlara seslenir. Meydana binlerce sandalye konulur. Bu dinletiye katılmak, Papa’nın halkı selamlamasına katılmak, belki de onu yakından görüp elini sıkmak ücretlidir. Bu konuda bir çok tur düzenlenmekte olup, sizi otelinizden alarak alana getiren, getirirken Roma’yı da gezdiren servisler mevcuttur.

Yukarıda sayılanların haricinde Vatikan Bahçeleri’nde(Rezervasyon-Tıklayın). yürüyerek gezinmek yasak olup, dilerseniz Papa’nın bahçelerini üstü açık otobüsle sesli rehber eşliğinde gezebilirsiniz.

Vatikan Müzesi giriş ücreti ve diğer bölümlerle ilgili giriş ücreti güncellemesi olduğunda yazımızı güncelleyeceğiz. İyi tatiller diliyoruz.