Blog

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti

Vatikan Müzesi Bileti

Vatikan Müzesi giriş ücreti resmi web sayfasında 2024 yılı için 25 Euro’dur (20 Euro + 5 Euro online rezervasyon ücreti). Basit giriş biletinin fiyatına ilave olarak sesli rehber de almak isterseniz 7 Euro daha ödemelisiniz. Vatikan giriş ücreti 6-18 yaş arasındaki çocuklar için 13 Euro olup; 6 yaşın altındaki çocukların müzelere girişi ücretsizdir.

Vatikan Müzesi Giriş Ücretleri

Vatikan Müzesi Giriş Ücretleri – Ekran görüntüsü resmi web sayfasından alınmıştır.

Vatikan Müzesi resmi bilet satış sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Vatikan resmi sitesinde bilet fiyatları global bilet & tur firmalarına göre 4-5 euro daha ucuz olsa da; resmi sitesinde genellikle uygun tarihe bilet bulunamamakta ve biletler oldukça hızlı tükenmektedir. Özellikle yüksek turizm sezonunda uygun tarihe bilet bulunamamasının en önemli nedeni ise dünyanın en popüler turistik destinasyonu olan Roma’nın en popüler yeri ve müzesi olması nedeniyle tur ve bilet firmalarının yoğun rağbetidir. Elbette hristiyanlar için taşıdığı önem de bunda etkilidir.

Resmi web sayfasında bilet bulamamanız durumunda Vatikan Müzesi bilet seçenekleri için Tiqets-Tıklayın ya da GetyourGuide-Tıklayın firmalarını da güvenle tercih edebilirsiniz. Global büyüklükte olan bu firmaların 7/24 destek hizmeti bulunmakta olup, aldığınız biletin mobil barkodunu müze girişinde göstermeniz yeterli olmaktadır. Yani telefonunuzdaki mobil bilet barkodunu aşağıda görseline yer verdiğimiz alanda okutarak rahatlıkla giriş sağlayabilirsiniz. Biz de Vatikan Müzesi web sayfası ekibi olarak sadece Vatikan için değil, tüm Roma bilet ve tur rezervasyonlarınızda rahat kullanımı ve güvenilirliği nedeniyle bu iki web sayfasını öneriyoruz.

Vatikan Müzeleri girişindeki tabelalar

Vatikan Müzeleri girişindeki tabelalar rezervasyonlu ziyaretçilerin ve de bilet almayanların girmesi gereken kuyruğu işaret etmektedir.

Vatikan Müzeleri Giriş Kapısı

Vatikan Müzeleri Giriş Kapısındaki rezervasyonlu ziyaretçilerin kuyruğu. Müzelerin kapısında giriş yapmak için birden fazla kuyruğun girişe doğru sıralandığını göreceksiniz. Bazı kuyruklar rehberli tur grupları için olup, bazıları ise bireysel olarak bilet alanlar içindir. Yukarıdaki ilk görseldeki tabelada bahsedilen bilet alamayanlar ise 3 saati bulan kuyrukta bekleyebilmektedir. Aşağıdaki görsele bakınız.

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti kuyruğu

Vatikan Müzesi Giriş Ücreti kuyruğu – Vatikan surları boyunca kilometrelerce uzanan kuyruk online olarak Vatikan bileti bulamayanların oluşturduğu kuyruktur.

Vatikan Girişi Barkod Okutma

Vatikan Müzeleri’ne girdikten sonra ve güvenlik kontrolünden geçtikten sonra bu alanda mobil biletinizi okutup gezinize başlayabilirsiniz.

Mobil bilet

Bir Vatikan Turu barkodu. Vatikan Müzesi bilet ve barkodları bu şekilde olmaktadır ve kullanımı çok kolaydır. Barkod, bulunmanız gereken yer, uymanız gereken kurallar, saat vb. tüm detaylar yer almaktadır.

Vatikan Şehri’nde, Roma ziyaretçileri, Aziz Petrus Bazilikası (kubbesi, hazine bölümü, yeraltı mezarları), Vatikan Müzeleri, Müzeler kapsamındaki Sistina Şapeli’ni, Vatikan Apostolik Sarayı ve Vatikan Bahçeleri’nin bulunduğu Aziz Petrus Meydanı’nı ziyaret edebilir. Vatikan’ın bahçeleri, Vatikan Şehri’nin büyük bir kısmını kapsamaktadır. Vatikan Müzesi’ne her ayın son Pazar günü ücretsiz giriş imkanı vardır. Aşırı yoğunluk yaratan bu durum, koronavirüs pandemisinden sonra durdurulmuştur. Sistina Şapeli giriş ücreti Vatikan giriş ücretine dahil olup, ayrı bir ücret uygulaması bulunmamaktadır.

Vatikan Müzeleri’ni ziyaret ettikten sonra doğrudan Aziz Petrus Bazilikası’na giriş yapabilir miyim?: Maalesef Hayır. Vatikan’da ziyaret etmeniz gereken ve de Hristiyanlığın en büyük bazilikası olan Aziz Petrus Bazilikası’na girişler esasen ücretsizdir. Ancak buraya girmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle kimi zaman içeriye giriş zor olmaktadır. Eğer bireysel olarak müzeleri ziyaret ediyorsanız Vatikan Müzeleri’nden çıkış yapmadan doğrudan Aziz Petrus Bazilikası’na geçiş yapamazsınız. Bu da Vatikan Müzeleri’nden çıkıp Aziz Petrus Bazilikası’nın giriş kuyruğuna girmeniz gerektiği anlamına gelmektedir. Aziz Petrus Bazilikası’na doğrudan geçişler Sistina Şapeli içerisinden yapılmakta olup bu geçişi sadece rehberli tura katılan gruplar kullanabilmektedir. Rehberli gruplar bir koridordan geçerek doğrudan bazilikanın girişine ulaşabilmektedir. Bu durum Vatikan yönetiminin tur rehberlerine ve tur gruplarına tanıdığı bir ayrıcalıktır.

Vatikan Müzeleri'nden Aziz Petrus'a geçiş

Vatikan Müzeleri’nden Aziz Petrus’a rehberli tura katılanların geçişi sıra beklemeden görseldeki gibi doğrudan gerçekleşmektedir.

Bu nedenle özellikle yoğunluğun yüksek olduğu yaz aylarında ziyaret ediyorsanız rehberli bir Vatikan Turu rezerve etmeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede Aziz Petrus Bazilikası’na da sıra beklemeden giriş yapabilirsiniz. Aziz Petrus Bazilikası’nın kuyruğunun bazen 1.5-2 saat bekleme süresi gerektirebildiğini belirtmek istiyoruz. Tur seçenekleri için Vatikan Turu yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Ayrıca belirtmek gerekir ki girişi esasen ücretsiz olan Aziz Petrus Bazilikası’nın kubbesine çıkmak her surette ücrete tabiidir. Bazilikanın kubbesine yürüyerek çıkmak isterseniz 8 Euro (320 merdiven olduğunu ve yorucu olduğunu ifade etmek istiyoruz) eğer asansöre binmek isterseniz 10 Euro kubbe erişim ücreti mevcuttur. (Rezervasyon-Tıklayın) Ancak yükseklik korkunuz varsa bunu denememenizi öneriyoruz. Ayrıca Aziz Petrus Bazilikası’nın altında ilk hristiyanlara ait nekropol alanı bulunmakta olup, nekropolü turistlerin tek başına ziyaret etmesine izin verilmemektedir. Bu bölümde Vatikan tarafından görevlendirilen tur rehberleri görev yapmakta olup, ancak rehber eşliğinde bazilikanın nekropolünü ziyaret edebilirsiniz. Nekropol ziyaretinin maliyeti ise yaklaşık 60 Euro’dur.

Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’nda Papa her Çarşamba günü dünyanın dört bir tarafından gelen hristiyanlara seslenir. Meydana binlerce sandalye konulur. Bu dinletiye katılmak, Papa’nın halkı selamlamasına katılmak, belki de onu yakından görüp elini sıkmak ücretlidir. Bu konuda bir çok tur düzenlenmekte olup, sizi otelinizden alarak alana getiren, getirirken Roma’yı da gezdiren servisler mevcuttur.

Yukarıda sayılanların haricinde Vatikan Bahçeleri’nde(Rezervasyon-Tıklayın). yürüyerek gezinmek yasak olup, dilerseniz Papa’nın bahçelerini üstü açık otobüsle sesli rehber eşliğinde gezebilirsiniz.

Vatikan Müzesi giriş ücreti ve diğer bölümlerle ilgili giriş ücreti güncellemesi olduğunda yazımızı güncelleyeceğiz. İyi tatiller diliyoruz.