Vatikan Müzesi Çalışma Saatleri

Vatikan Müzesi Ziyaret Takvimi - 2020 yılı planı

Vatikan Müzesi genel olarak haftanın 6 günü açık olup; sabah 09:00 – akşam 18:00 arasında açıktır. Müzeye son ziyaretçi öğleden sonra 16:00’da kabul edilmektedir. Müze Pazar günleri ziyarete kapalıdır.

Müzeye 08.00 ya da 08:30’da giriş mümkün olup, kalabalıklardan önce boş haliyle müzeye giriş yapabilmek için özel erken giriş bileti almak gerekmektedir. Ayrıca Vatikan Müzeleri’ni gece ziyaret etme olanağı bulunmakta olup bu durum sadece rehber eşliğinde turlar ile ve de Nisan ayı – Ekim ayı arasında Cuma günleri Vatikan Müzesi kapandıktan sonra imkan dahilindedir. Vatikan Müzesi bileti yazımızı okuyarak ziyaret planlamanızı yapmanızı öneririz.

Vatikan Müzesi’ne her ayın son Pazar günü yoğun kalabalıklar yaratan ücretsiz giriş uygulaması bulunmaktaydı ancak Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu uygulama kaldırılmıştır. Vatikan’da Sistina Şapeli’ni müzeler bünyesinde ziyaret edeceğiniz için Sistina Şapeli çalışma saatleri ise Vatikan Müzesi’nden ufak bir farklılık göstermektedir. Sistina Şapeli Vatikan Müzesi ile birlikte açılmaktadır, sadece müzeler kapanmadan yarım saat önce kapanmaktadır. Buna dikkat etmenizde fayda var. Ayrıca Vatikan’da ziyaret edeceğiniz bir başka önemli nokta olan Aziz Petrus Bazilikası için çalışma saatleri farklılık göstermektedir.

Aziz Petrus Bazilikası’na doğrudan müzelerden geçiş yapılmamaktadır. Müzelerden çıkış yapmanız gerekmektedir. Çalışma Saatleri ise yaz dönemi sabah 07:00 – akşam 19:00; kış dönemi (Ekim-Mart arası) sabah 07:00-akşam 18:00’dır.

Vatikan Müzesi’nin Kapalı Olduğu Günler

Vatikan Müzesi’nin kapalı olduğu ve Vatikan otoritelerince bayram olarak kutlanan aşağıdaki günlerde Vatikan Müzesi kapalıdır:

• 25 ve 26 Aralık: Vatikan Müzesi Noel’de kapalıdır. Ancak yılbaşı tatili planlamanız varsa bazı özel etkinlikler için bilet ve tur araştırabilirsiniz.
  • 1 Ocak: Vatikan Müzeleri yılın ilk gününde kapalıdır.
  • 6 Ocak günü
  • 11 Şubat: Vatikan Devleti’nin ulusal kuruluş günüdür ve müze bugün kapalıdır.
  • 19 Mart: Aziz Joseph Bayramı
  • Paskalya Pazartesi: Hristiyanlıkta Paskalya bayramının denk geldiği günler her yıl değişmekte olup; müzeler bayramda kapalıdır.
  • 1 Mayıs: 1 Mayıs uluslararası işçi bayramında Vatikan Müzesi hizmet vermemektedir.
  • 29 Haziran: Aziz Peter-Paul günü
  • 14-15 Ağustos: Hz. Meryem’in cennete yükseldiğine inanılan gün bayram olarak kutlanmaktadır.
  • 8 Eylül: Hz. Meryem’in doğumu kutlanmaktadır
  • 1 Kasım: Azizler günü olarak kutlanmaktadır.
  • 8 Aralık: Meryem’in günahsız gebelik bayramı nedeniyle müzeler ziyarete kapalıdır.